maandag 5 november 2012

De analysefase II

Goed waar was ik? Oh ja we zijn alweer bij de 3e fase. Deze fase noem ik ook wel de paniek-fase. In deze fase mindert het contact. Hij stuurt je geen lieve smjes meer voor het slapen, je foto's worden niet meer gelike't op Facebook en het ergste: hij is online geweest op WhatsApp zonder jouw berichtje te beantwoorden. Je zwijgt hierover tegenover je vriendinnen en doet nog steeds alsof alles koek en ei is. Jij begint in paniek te raken. Je belt, smst, whatsappt, facebookt, hyve't (als je dat nog hebt, if so, dan ben je echt zoooo 2007). Je krijgt niet de aandacht die je in het begin ook kreeg. Maar je geeft niet op! Je blijft lieve smsjes sturen, zijn foto's liken, enz enz. Wanneer je hem telefonisch te spreken krijgt, reageert hij kortaf. Hij is moe van een lange werkdag, vraagt of je op een ander tijdstip terug wilt bellen, hij is met vrienden of zijn vader, blabla.. je krijgt een heleboel bullshit te horen om jou niet te spreken. Jij trapt hier natuurlijk met je naieve kroeskop in.

De analysefase

Wanneer je in bed ligt, gaan er allerlei vragen door je hoofd: zou er een ander zijn? Wat is de oorzaak van zijn gedrag? Waarom reageert hij niet op mijn smsjes? Gefeliciteerd, je bent nu beland in de analysefase! In deze fase ga je alles analyseren. Je gaat letten op het aantal reacties van vrouwelijke facebookers op zijn pagina, zijn status op WhatsApp.... Hij is online op rare tijdstippen (lees: meestal na 00:00 op werkdagen). Je besluit advies te vragen aan je slimme vriendinnen. Zij zeggen dat je gewoon moet vechten. Vechten ja! Want jullie hebben iets moois, serieus, fantastisch, blabla. Vechten voor iets wat er eigenlijk niet is en misschien zelfs nooit geweest is, maar dat durven zij jou natuurlijk niet te vertellen. Je voelt je beter en besluit hem te smsen dat je van hem houdt. Domste fout je kunt maken, maar goed.. Je maakt jezelf wijs dat hij gewoon in een drukke periode zit en om die reden een beetje afstandelijk is. Je vergeet alles en probeert je te focussen op de dingen hij wel voor je doet: zo nu en dan whatsappen wat je aan het doen bent (zie je, hij toont wel interesse!) en vragen of alles oke is.. dat soort dingen.

Dit gaat een tijdje zo... maar het blijft knagen aan je. Je bedenkt een nieuw tactiek om hem te veroveren: je gaat hard-to-get spelen. Gewoon een paar dagen niks zeggen op WhatsApp, even niet aanmelden op facebook, enz. Eens kijken wat 'ie doet. Om het voor jezelf makkelijker te maken schakel je je internet uit op je mobieltje en aan het einde van de avond hoop je dat het lichtje rood knippers (als je een blackberry hebt). JAAAAAAAAAAAAAA, en daar is ie!!! 1 gemiste oproep en een whatsapp berichtje. Hij vraagt of alles goed gaat en waar je uithangt. Je voelt je de gelukkigste meisje van de wereld. Zie je wel, je had het gewoon verkeerd. Hij houdt wel van je! Anders zou hij je geen berichtje sturen en bellen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten